Projekt OT-601 #9: “Hazajött 2.0”

Hosszas várakozás után a kaszni végre hazajöhetett a lakatostól.


A trabi az előkészítő munkák után végül júniusban jutott el a lakatoshoz, ahonnan októberben jött vissza.
A javítandó listát már korábban leírtam, de mondhatjuk, hogy a hátsó rendszám vonala alatt szinte minden üreges részegység cserélve lett. Új hattyúnyak, új küszöbök, lökhárító tartó- és doblemez ívek. Megújult a csomagtér padló és a hátfal alsó része is. Eltűntek a lyukak a padlólemezről, a tűzfalról és az akkumulátor alól, és a jobb B-oszlopról is eltűnt a repedés. Az üregek belseje cink spray-s kezelést is kapott felszerelés előtt.

Hazaérkezés után az első dolgunk az volt, hogy elejét vegyük az újboli rozsdásodásnak. Bár a kasznit úgy vittük el javításra, hogy előtte RO-55-el átkentük, pár helyen azért előjött egy-egy barna folt (három hónap alatt volt ideje), főleg a javított részek környékén, ahonnan a hő lehozta a “védelmet”.

Ezeket a foltokat, és a rozsdamaró maradványait festés előtt mindenképp el kellett távolítani. Ekkor jött a már jól ismert taktika: feldöntés után flexbe fogható drótkoronggal nekiestünk az autó aljának és a motortérnek (a szomszédok nagy örömére :D ).
Egy nap alatt sikerült letisztázni ezeket a részeket, jöhetett rá a festék. Alaprétegnek tanácsok és hosszas kutatás után Győrlakk Rapid 800 cink-kromátos epoxi alapozót választottam. Nagyon jó, ipari cucc, sokáig nem lesz gond az így kezelt részekkel.
Az autó alja és a motortér kapott 2 réteg Rapid 800-at, majd ideiglenesen késszé nyilvánítottam a kasznit. Mivel már október volt, kezdett beállni a hideg idő, ezért a padló utastér felőli oldalát már nem volt lehetőség lekezelni. Ez a rész kapott még egy kis ecsetelést RO-55-el, így kihúzza tavaszig.

Így állunk most. Van egy rozsdamentes karosszéria, alapozott alsó résszel és motortérrel. A jó idő beálltával a következő lépés a még le nem festett részek tisztítása és alapozása lesz, valamint a hiányzó lyukak visszafúrása (pl a küszöbre). Ezek mellett lesz még egy kis finombeállítási munka a jobb oldali küszöbnél, ahol kicsit szélesebb lett az alsó perem, mint kellene.
De ez már a jövő zenéje, tavaszig a kaszni felbakolva várja a jobb időt a garázsban.

A bejegyzés kategóriája: Veterán
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Projekt OT-601 #9: “Hazajött 2.0” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Projekt OT-601 #10: Alap(oz)ok | TrabiWeb

Vélemény, hozzászólás?